dilluns, 12 de febrer del 2018

CARTES A MAHALTA

PRENENT MODEL DEL POEMA "TRES AMIGUES" 
de Màrius Torres


Com  aquell que res se'ns demana que imitant Màrius Torres en el seu poema "Tres amigues", descriguem algú, tot assolint que hom pugui imaginar-se de qui es tracta. Tasca feixuga que, en el meu cas faré per disciplina, però sense acostar-me ni de lluny a la poesia i ni tant sols a l'ombra d'en Màrius.

I d'aquí la PREGUNTA ESTRELLA

L'enumeració de les seves virtuts gairebé esgotaria tot el nomenclàtor:
Bondat innata i bons sentiments; generositat i lliurament als altres; personalitat i claredat d'idees; honestedat i integritat; laboriositat i eficiència; intel·ligència i talent; dots de comandament i organització; capacitat de sacrifici; afany d'aprenentatge i d'adquisició de coneixements; sensibilitat per la música, la lectura i les arts; amor a la natura i saber-ne gaudir a mar i a muntanya; generadora de confiança i fidelitat; intransigent amb la injustícia i capaç de perdonar sense rancor; saber estimar i fer-se estimar amb bogeria...
Podria seguir fins a l'infinit i per aquest motiu el més encertat és resumir: es una dona excepcional i, per sobre de tot, una bona persona.

Ramon i Mercè - Noces d'Or - 2016


HAIKUS I TANKES

També se'ns convida a la creació d'haikus i tankes. Tot i que m'hi sento cridat no podré, en els temps actuals, parlar de flors de loto ni de cirerers florits. Ho lamento.

HAIKUS ENCADENANTS (Febrer 2018)

Sentim esquerdes,
les ànimes se'ns trenquen,
la por s'instal·la.

Malesa abrupta,
vergonyant s'abraona.
El dany perdura.

Cal no decaure,
guanyem demà la lluita.
Que mai no vencin!

1 d'Octubre 2017 - Foto xarxa

1 d'Octubre 2017 - Foto:xarxa




Ramon - 10/02/2018

ENLLAÇOS DE BLOGS ANTERIORS

ENLLAÇOS DE BLOGS ANTERIORS de Ramon Aromí i Barquets rab1942.blogspot.com classedimarts1416.blogspot.com contesinarracions2016-17.blo...