dijous, 7 de desembre del 2017

MERCÈ RODOREDA INVENTA FLORS

FLORS VIRTUALS

En el llibre Viatges i Flors la Mercè Rodoreda hi esmenta una flor que ella anomena "garritxa femella" que òbviament és un nom inventat, però uns lectors li pregunten què és. Quan comenta el cas a Joan Sales aquest li aconsella irònicament que no cal aclarir el fet doncs: "El món és ample i ple d'herbes, ¿per què, entre tantes herbes, no hi hauria d'haver una garritxa femella?

També en la mateixa obra, l'autora imagina una altra flor, la "Flor de foc" a la qual, tot d'una, en un determinat moment, li surten flames tot al voltant: flames vives d'alegria i aquesta alegria li fa incendiar-ho tot.

D'aquí arrenca la,   PREGUNTA ESTRELLA 


Flor virtual?


La que avui us presento pertany a un gènere que te com a característica més extraordinària, oferir una policromia absoluta, gairebé infinita.

Se'ns mostra en multitud d'espècies les quals tenen en comú aquella extensa gamma cromàtica.

Una amplia varietat de colors que, ornamentant tota mena de formes, d'actituds i de situacions, afavoreixen la  bellesa de la flor i enalteixen la de la natura. I sense cap pudor la posen a l'abast dels embadalits admiradors, en una enorme quantitat d'ubicacions distribuïdes per tot el món.

Solen ser llocs selectes com: Museus, Palaus, Esglésies, Sales d'exposicions... etc. si bé, els més afortunats, ai las! les tenen també a casa seva pel seu gaudi particular. 

S'anomena: Flor d'Art.

La meva preferida du el nom específic de: Marguerite.



Marguerite - Matisse

ENLLAÇOS DE BLOGS ANTERIORS

ENLLAÇOS DE BLOGS ANTERIORS de Ramon Aromí i Barquets rab1942.blogspot.com classedimarts1416.blogspot.com contesinarracions2016-17.blo...